KULTÚRNO – TANEČNO 2022

6. ročník oravského festivalu tanca a pohybu vám opäť prinesie svetové tanečné produkcie v Dome kultúry.

Piatkový program sa bude niesť v podobe predstavení renomovaných zahraničných hostí, ktorí patria medzi svetovú špičku súčasného tanca: KULTÚRNO 2022: UMELECKÉ TANEČNÉ PREDSTAVENIA NA FESTIVALE TANEČNO!

LÍSTKY V PREDAJI TU: https://tootoot.fm/sk/events/6215faf228b83609e01e7938

Horacio Macuacua – Trampled Rose
Choreografia a tanec: Horacio Macuacua
Hudba: Xaver Varnus, Felix Lajko,The great concert together, Bholoja,Indzawo Yami -It’s my place 
„Trampled rose“
Nepružnosť etablovaného paralyzuje pohyb, tlmí vynaliezavosť, vrhá tieň na prekvapenie. Obrysy spontánneho sú rozmazané, okraje predvídateľného sú zjemnené a my poznáme bod zlomu, ktorý spochybňuje raison d’être automatických odpovedí.
Životná sila nás robí prispôsobivými, dáva nám možnosť premeniť priestor a premeniť energiu na hmotu, hmotu na evolúciu. Telo nám umožňuje transcendovať a tanec je silným prejavom do tohto stavu.
Poďme tancovať…

Peter Jaško – Stream
Performancia: Peter Jaško
“Stream”
Malý manifest venovaný slobode pohybového výskumu. Chcem osláviť hĺbku pohybu a jeho umenie sprevádzané skutočným počúvaním v reálnom čase.)
Mám túžbu preskúmať nezvyčajné cesty, ktoré náš vnútorný pohyb ponúka. Zaujímalo by ma, ako dokáže ten najmenší pohyb vytvoriť najväčší vlnový efekt a ako zasahuje do mnohých skrytých kútov. Ako sa môžu mikrokozmické pohyby vyvinúť do rozsiahlych energetických línií? Z pohľadu prijatia nedokonalostí a nestálosti chcem seba a divákov pozvať do tanca zmien a hlbokej mobility. Ako môžeme vytvoriť mobilitu medzi časťami tela aj medzi myšlienkami a nechať trenie a nesúlad, aby zaujali svoje miesto v predstavení?

Manuel Ronda – El Gran Salto
Choreografia: Alejandro Chávez Flores (Mexiko)
Réžia: Manuel Ronda (Taliansko)
Performancia: Manuel Ronda
“El Gran Salto”
Divadelno-tanečné predstavenie, ktoré ponúka odpoveď na bežnú, no univerzálnu ľudskú otázku: môžem dosiahnuť transcendenciu? Veľký skok môže znamenať pád do nevyspytateľnej priepasti alebo prijatie neistej nádeje, že si nás zapamätajú.

Prečítaj si tiež
2% pre Tanečno

2% pre Tanečno

Ešte vaše 2% a bude nám spolu Tanečno!  Tanečno počas siedmych rokoch existencie vyrástlo aj vďaka...

TANEČNO MÁ DOSKY!

TANEČNO MÁ DOSKY!

TANEČNO MÁ DOSKY!Veľmi sa tešíme! Naša najnovšia inscenácia YOLT - You only live twice získala...