TANEČNO MÁ DOSKY!

TANEČNO MÁ DOSKY!

Veľmi sa tešíme! Naša najnovšia inscenácia YOLT – You only live twice získala včera na galavečeri odovzdávania divadelných ocenení sezóny dosku v kategórií mimoriadny počin v tanečnom divadle pre nášho hosťa Manuela Rondu za choreografiu.

Prvýkrát v histórií odovzdávania divadelných ocenení sezóny cenu v tanečnej kategórií získalo nezávislé zoskupenie. Je to o to výnimočnejšie, že ide o kolektív mladých ľudí, ktorý vznikol okolo organizácie tanečného festivalu v regióne, no najmä na báze unikátnych priateľstiev. A je neuveriteľné, že ide o inscenáciu, ktorá vznikla v spolupráci s prizvaným talianskym choreografom, začala sa skúšať v Námestove, premiérovala v Slovenskom národnom divadle a včera bola ocenená ako mimoriadny počin sezóny.

Získať takéto prestížne ocenenie je pre nás obrovským komplimentom, zadosťučinením aj výzvou. Je to pre nás signál, že môžeme tvoriť a pôsobiť na slovensku. Že je počuť aj kultúru z regiónov. Že spolupráca a aktívna angažovanosť je vnímaná a podporovaná. Ďakujeme a veľmi si to vážime.

Veríme, že už onedlho si budete môcť našu oceňovanú inscenáciu YOLT pozrieť v každom slovenskom meste, že vám čoskoro predstavíme novú tvorbu a že vás budeme môcť pozvať na ôsmy ročník multižánrového festivalu tanca a pohybu.

Aj na doskách nám bolo Tanečno! 

Prečítaj si tiež
OPÄŤ NÁM BUDE TANEČNO!

OPÄŤ NÁM BUDE TANEČNO!

💠 OPÄŤ NÁM BUDE TANEČNO! 💠14.-18.08.2024Námestovo, Slovensko Pri príležitosti dnešného svetového...

2% pre Tanečno

2% pre Tanečno

Ešte vaše 2% a bude nám spolu Tanečno!  Tanečno počas siedmych rokoch existencie vyrástlo aj vďaka...