OPEN CALL PRE PROFESIONÁLNYCH TANEČNÍKOV!

Drahí taneční profesionáli z Českej 🇨🇿 a Slovenskej 🇸🇰 republiky,
s obrovskou radosťou vyhlasujeme Open call na účasť v českej a slovenskej verzii projektu The Urge – The Urge Grows.

🤸🏽‍♀️ Choreografka Ceren Oran (DE), MOVE Ostrava (CZ) a Tanečno (SK) hľadá tanečníkov so silnými tanečno-technickými znalosťami a improvizačnými schopnosťami, ktorí majú záujem zapojiť sa do inovatívneho pohybového projektu, ktorého uvedenie prebehne na verejných miestach Českej i Slovenskej republiky.

„The Urge“ si kladie za cieľ pozrieť sa bližšie na správanie jednotlivcov počas kolektívnej krízy. Ceren Oran svojím dielom upozorňuje na vzťah medzi kolektívnym traumou a jedinečným spôsobom každého človeka, ako sa s ním vysporiadať.

📍 Predstavenie je navrhnuté ako simultánna prezentácia vo verejnom priestore v 3 mestách v Čechách a na Slovensku. Cieľom je predstavenie súčasného tanca ako forma performance a jeho konfrontácia sa so širším publikom v nečakaných priestoroch.

📆 Obdobie skúšok a predstavenie projektu verejnosti prebehne medzi 15. a 30. júnom 2022. V rokovaní sú ďalšie termíny repríz v období júl a august 2022.

💰 Projekt bude uskutočnený v prípade podpory koprodukčných grantov, ktoré zaisťujú férové a adekvátne financovanie. Z tejto podpory budú hradené náklady na účasť aj finančná odmena, o ktorej budú účastníkov informovať regionálni organizátori.

📝 Ak Vás projekt zaujal a radi by ste sa stali jeho súčasťou, vyplňte prosím nižšie priložený formulár, a to najneskôr do 11. februára 2022. Účastníkov projektu vyberie sama choreografka s tvorivým tímom na základe zaslaných videí. O svojom ne/prijatí budete informovaní do 20. februára 2022.

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScozTkuSV5UDi…/viewform

🌐 Viac informácií o projekte “The Urge” nájdete tu 👉www.cerenoran.com/the-urge.

V prípade otázok, nám môžete napísať na 📧organizacno@tanecno.sk alebo som@moveostrava.cz

Tešíme sa tejto výnimočnej spolupráci – Sme šťastní, že môžeme byť spoločne v pohybe, je nám spolu Tanečno a spája nás rovnaká „Urge“ tvoriť nové veci!

Prečítaj si tiež
2% pre Tanečno

2% pre Tanečno

Ešte vaše 2% a bude nám spolu Tanečno!  Tanečno počas siedmych rokoch existencie vyrástlo aj vďaka...

TANEČNO MÁ DOSKY!

TANEČNO MÁ DOSKY!

TANEČNO MÁ DOSKY!Veľmi sa tešíme! Naša najnovšia inscenácia YOLT - You only live twice získala...