TANEČNO MÁ DOSKY!

TANEČNO MÁ DOSKY!

Veľmi sa tešíme! Naša najnovšia inscenácia YOLT – You only live twice získala včera na galavečeri odovzdávania divadelných ocenení sezóny dosku v kategórií mimoriadny počin v tanečnom divadle pre nášho hosťa Manuela Rondu za choreografiu.

Prvýkrát v histórií odovzdávania divadelných ocenení sezóny cenu v tanečnej kategórií získalo nezávislé zoskupenie. Je to o to výnimočnejšie, že ide o kolektív mladých ľudí, ktorý vznikol okolo organizácie tanečného festivalu v regióne, no najmä na báze unikátnych priateľstiev. A je neuveriteľné, že ide o inscenáciu, ktorá vznikla v spolupráci s prizvaným talianskym choreografom, začala sa skúšať v Námestove, premiérovala v Slovenskom národnom divadle a včera bola ocenená ako mimoriadny počin sezóny.

Získať takéto prestížne ocenenie je pre nás obrovským komplimentom, zadosťučinením aj výzvou. Je to pre nás signál, že môžeme tvoriť a pôsobiť na slovensku. Že je počuť aj kultúru z regiónov. Že spolupráca a aktívna angažovanosť je vnímaná a podporovaná. Ďakujeme a veľmi si to vážime.

Veríme, že už onedlho si budete môcť našu oceňovanú inscenáciu YOLT pozrieť v každom slovenskom meste, že vám čoskoro predstavíme novú tvorbu a že vás budeme môcť pozvať na ôsmy ročník multižánrového festivalu tanca a pohybu.

Aj na doskách nám bolo Tanečno! 

Prečítaj si tiež
2% pre Tanečno

2% pre Tanečno

Ešte vaše 2% a bude nám spolu Tanečno!  Tanečno počas siedmych rokoch existencie vyrástlo aj vďaka...

REZIDENČNO 2023

REZIDENČNO 2023

Celodenný kreatívny lab konajúci sa pred začatím festivalu pod vedením zahraničnej choreografky, ktorý vyústi do tvorby krátkeho predstavenia prezentovaného priamo na festivale!